Vast telefoon nummer koppelen aan WhatsApp Business app

Koppel je vaste telefoon nummer aan WhatsApp Business om zakelijk gebruik te maken van WhatsApp.

Hoe koppel je een vast telefoon nummer aan je WhatsApp for Business account?

Er is een zakelijke versie van WhatsApp beschikbaar, die je als tweede WhatsApp app op je telefoon kunt gebruiken. Deze is gratis te downloaden in de App store, door op ‘WhatsApp for Business’ te zoeken. Je kan deze app zowel met een vast telefoon nummer, als met een 06-nummer gebruiken. Volg de onderstaande stappen om de WhatsApp for Business app te activeren:

 

1. Download de gratis WhatsApp for Business app in de App store op je telefoon.

2. Je krijgt de vraag of je het huidige nummer over wilt zetten. Dit moet je niet doen, dit is je privé nummer. Klik dus onderaan op ‘gebruik een ander nummer’.

3. Voer het gewenste vaste telefoon nummer in voor WhatsApp en klik vervolgens rechtsboven op ‘Done’ en daarna op ‘Yes’. (mobiel nummer kan ook).

4. Je ontvangt een SMS met een verificatiecode. Wanneer je een vast telefoonnummer aan de WhatsApp for Business app wilt koppelen, dien je de optie ‘bellen’ te gebruiken want je kan geen sms ontvangen.

5. Je wordt gebeld op het (vaste) telefoonnummer en door een computerstem wordt er een 6-cijferige code ingesproken. Deze dien je in te voeren in de WhatsApp for Business app.

6. Op het moment dat je het telefoonnummer geverifieerd hebt, ben je klaar om de WhatsApp for Business app te gaan gebruiken. 

Koppel de WhatsApp for Business app met het WhatsApp Chatvenster op je website

De WhatsApp for Business app werkt geweldig in combinatie met het WhatsApp Chatvenster op je website. Hiermee sta je jouw websitebezoekers laagdrempelig te woord via het vaste telefoon nummer, dit biedt veel voordelen. Ontwerp direct jouw eigen WhatsApp Chatvenster: 

Veelgestelde vragen: 

Kan je elk vaste telefoon nummer aan WhatsApp Business koppelen?

Het is mogelijk om elk nummer vast telefoon nummer aan WhatsApp te koppelen. Wel dien je een code in te voeren die je telefonisch krijgt doorgestuurd door een computerstem. Mocht je het vaste telefoon nummer hebben doorgeschakeld, dan is het mogelijk dat je de code niet kan ontvangen. In dit geval dien je eerst de doorschakeling eraf te halen, voordat je het vaste telefoon nummer kan koppelen aan WhatsApp. 

 

Kan je alleen een vaste telefoon nummer koppelen aan WhatsApp Business?

Het is ook mogelijk om een mobiel telefoon nummer aan WhatsApp Business te koppelen. Zoals hierboven omschreven in stap 3 kan je elk telefoonnummer invoeren dat je wilt. Let wel op, als je een mobiel nummer gebruikt. Je kan het mobiele nummer niet in 2 apps tegelijk gebruiken. Dus wanneer je het mobiele nummer in WhatsApp Business activeert, verdwijnt hij in een eventuele andere WhatsApp. 

 

Met hoeveel personen kan je het vaste telefoon nummer in WhatsApp Business gebruiken?

In principe is het vaste telefoonnummer in WhatsApp Business door 1 persoon te gebruiken op zijn telefoon. Ook is het mogelijk om het vaste telefoon nummer in Web WhatsApp op je computer te gebruiken.  

 

Is er een WhatsApp Business desktop versie voor op je computer?

Er is geen extra WhatsApp Business app voor op je computer om je vaste telefoonnummer te beheren. In principe kan je dus maar 1 WhatsApp activeren op je computer. Of je privé WhatsApp. Of WhatsApp Business met een vast telefoon nummer. Ik heb eventueel wel een trucje om 2 WhatsApp apps te openen op je computer. Dit kan met de Chrome Plugin: WhatsChrome!

 

WhatsApp Business

Gebruik de gratis WhatsApp Business app om jouw klanten en website bezoekers optimaal te woord te staan.

Een tweede WhatsApp app op je telefoon. Zowel met een vast telefoonnummer, als met een mobiel nummer te gebruiken. Via WhatsApp Business kunnen er zelfs producten besteld worden! Bekijk de video.

Geen betaalgegevens nodig

Professioneler aanpakken?

Futy Leadbot

Met de Futy Leadbots begeleid je bezoekers interactief bij hun zoekvraag en het uitvoeren van de juiste actie. Wat heb je het liefste dat een bezoeker doet op jouw website? Toon deze knop(pen) altijd zichtbaar in beeld!

Blogartikelen:

Verschil Branding WhatsApp Chatvenster

Hoe professioneel wil jij het aanpakken? Bekijk het verschil in de branding van de drie verschillende pakketten van het Futy WhatsApp Chatvenster. Stel jouw chatvenster samen naar eigen wens:

Lees meer
De juiste Call to Action op je Website

Wat is een Call to Action? Een Call to Action of CTA button is een knop op je website die jouw bezoeker aan moet zetten tot actie. Hierbij kan je denken aan een contactknop of een bestelknop.

Lees meer
WhatsApp Zakelijk gebruiken

Hoe gebruiken wij WhatsApp zakelijk voor Futy? Ik ben razend enthousiast over de ontwikkelingen omtrent het zakelijke WhatsApp gebruik voor Futy! We hebben het nu ongeveer drie maanden geleden

Lees meer

Ook meer waarde halen uit je website?