Shopify Installatie

WhatsApp Chatvenster

 

Handleiding WhatsApp Chatvenster installeren op je Shopify webshop.

Voordat je het Chatvenster op Shopify kan installeren moet je eerst jouw eigen Chatvenster ontwerpen:

Wanneer je een eigen Chatvenster hebt ontworpen, loop je de volgende stappen af om het Chatvenster op jouw Shopify webshop te plaatsen:

1. Ga naar jouw Shopify webshop en log in.
2. Klik links in het menu op ‘Apps’ en vervolgens op de paarse knop rechtsboven om naar de App Store te gaan.

3. Zoek in de Shopify App Store op ‘insert code’ en druk op enter.

4. Klik op ‘XO Insert Code’.

5. Klik vervolgens op de paarse knop ‘Add app’ om de App toe te voegen aan je webshop.

6. Klik rechtsonder op de paarse knop op de app te installeren.

7. Druk rechtsboven op de paarse knop om de app te activeren. 

8. Scroll vervolgens naar beneden, totdat je bij het vakje uitkomt waar je code aan de body toe kan voegen. Plak hier de code die je vanuit het Futy Chatvenster account hebt gekregen. 

9. Scroll nog iets verder naar beneden en druk rechtsonder op de paarse knop om de code op te slaan. 

10. Het Futy WhatsApp Chatvenster staat nu op je Shopify webshop!

Gebruik jij de WhatsApp for Business app al om je zakelijke en privé WhatsApp gesprekken te scheiden? 

 

Met de Shopify WhatsApp widget kunnen websitebezoekers eenvoudig contact opnemen via WhatsApp. Het voordeel van WhatsApp is, dat je kan reageren op het moment dat het jou uitkomt. Dus je hoeft niet 24/7 per direct beschikbaar te zijn om te reageren, zoals met een livechat. Hierdoor is het prima te combineren met de werkzaamheden binnen je bedrijf. 

 

Uiteindelijk is de Call to Action het belangrijkste onderdeel van je website. De Call to Action maakt het verschil: weet jij de bezoeker te overtuigen om een handeling uit te voeren, of gebeurt er bijna nooit wat op jouw website. Voor relatief kleine websites is de makkelijkste Call tot Action een contactknop die altijd in beeld is, zoals bijvoorbeeld het WhatsApp chatvenster. Een simpele vraag stellen is namelijk vaak de eerste stap van een nieuwe klant!

WhatsApp Business

Gebruik de gratis WhatsApp Business app om jouw klanten en website bezoekers optimaal te woord te staan.

Een tweede WhatsApp app op je telefoon. Zowel met een vast telefoonnummer, als met een mobiel nummer te gebruiken. Via WhatsApp Business kunnen er zelfs producten besteld worden! Bekijk de video.

Geen betaalgegevens nodig

Professioneler aanpakken?

Futy Leadbot

Met de Futy Leadbots begeleid je bezoekers interactief bij hun zoekvraag en het uitvoeren van de juiste actie. Wat heb je het liefste dat een bezoeker doet op jouw website? Toon deze knop(pen) altijd zichtbaar in beeld!

Blogartikelen:

Vast telefoon nummer WhatsApp

Koppel de WhatsApp for Business app aan je vaste telefoonnummer. Hierdoor kunnen websitebezoekers via het WhatsApp Chatvenster contact opnemen met je zakelijke telefoonnummer.

Lees meer
Verschil Branding WhatsApp Chatvenster

Hoe professioneel wil jij het aanpakken? Bekijk het verschil in de branding van de drie verschillende pakketten van het Futy WhatsApp Chatvenster. Stel jouw chatvenster samen naar eigen wens:

Lees meer
De juiste Call to Action op je Website

Wat is een Call to Action? Een Call to Action of CTA button is een knop op je website die jouw bezoeker aan moet zetten tot actie. Hierbij kan je denken aan een contactknop of een bestelknop.

Lees meer
WhatsApp Zakelijk gebruiken

Hoe gebruiken wij WhatsApp zakelijk voor Futy? Ik ben razend enthousiast over de ontwikkelingen omtrent het zakelijke WhatsApp gebruik voor Futy! We hebben het nu ongeveer drie maanden geleden

Lees meer

Ook meer waarde halen uit je website?