De juiste Call to Action op je website

 

Wat is een Call to Action? 

Een Call to Action of CTA button is een knop op je website die jouw bezoeker aan moet zetten tot actie. Hierbij kan je denken aan een contactknop of een bestelknop. CTA buttons zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Een belangrijk aspect van een CTA is dat hij jouw aandacht trekt. Een Call to Action moet namelijk zorgen voor conversie. Je wilt dat jouw bezoeker een actie uitvoert!

 

Wat is er belangrijk voor een goede Call to Action?

Opvallende kleur

Een CTA button moet opvallen. Zorg dus dat hij een kleur krijgt die er uitspringt op de website.

Schaduw

Zorg dat de knop er als een knop uitziet, zodat het mensen uitlokt om erop te klikken. Op het moment dat er een schaduw achter de knop zit, geeft dat duidelijker aan dat het een knop betreft. 

Vorm

Zorg dat de knop niet helemaal vierkant is, maar verzacht hem door de hoekjes iets af te ronden.

Herhaal de CTA meerdere keren

Het is belangrijk om een Call to Action meerdere keren te herhalen. Het moet duidelijk zijn wat je van de bezoeker wilt. 

Altijd zichtbaar

Zorg dat er minimaal één Call to Action button is die altijd zichtbaar is op de website. Zodat er op elk moment een actie uitgevoerd kan worden. Deze kan worden vastgezet als een ‘fixed position’, zoals bijvoorbeeld een WhatsApp Chatvenster rechtsonderin om je bezoekers contact op te laten nemen via WhatsApp. 

Ik-vorm

Praat in de button zoveel mogelijk vanuit de ik-vorm. Dus bijvoorbeeld ‘Start mijn ontwerp’ i.p.v. ‘Start jouw ontwerp’. 

Niet te veel CTA’s per pagina

Gebruik niet te veel verschillende Call to Actions per pagina.

CTA belangrijkste onderdeel van je website

Uiteindelijk is de Call to Action het belangrijkste onderdeel van je website. De Call to Action maakt het verschil: weet jij de bezoeker te overtuigen om een handeling uit te voeren, of gebeurt er bijna nooit wat op jouw website. Voor relatief kleine websites is de makkelijkste Call tot Action een contactknop die altijd in beeld is, zoals bijvoorbeeld het WhatsApp Chatvenster. Een simpele vraag stellen is namelijk vaak de eerste stap van een nieuwe klant!

WhatsApp Business

Gebruik de gratis WhatsApp Business app om jouw klanten en website bezoekers optimaal te woord te staan.

Een tweede WhatsApp app op je telefoon. Zowel met een vast telefoonnummer, als met een mobiel nummer te gebruiken. Via WhatsApp Business kunnen er zelfs producten besteld worden! Bekijk de video.

Geen betaalgegevens nodig

Professioneler aanpakken?

Futy Leadbot

Met de Futy Leadbots begeleid je bezoekers interactief bij hun zoekvraag en het uitvoeren van de juiste actie. Wat heb je het liefste dat een bezoeker doet op jouw website? Toon deze knop(pen) altijd zichtbaar in beeld!

Blogartikelen:

Vast telefoon nummer WhatsApp

Koppel de WhatsApp for Business app aan je vaste telefoonnummer. Hierdoor kunnen websitebezoekers via het WhatsApp Chatvenster contact opnemen met je zakelijke telefoonnummer.

Lees meer
Verschil Branding WhatsApp Chatvenster

Hoe professioneel wil jij het aanpakken? Bekijk het verschil in de branding van de drie verschillende pakketten van het Futy WhatsApp Chatvenster. Stel jouw chatvenster samen naar eigen wens:

Lees meer
WhatsApp Zakelijk gebruiken

Hoe gebruiken wij WhatsApp zakelijk voor Futy? Ik ben razend enthousiast over de ontwikkelingen omtrent het zakelijke WhatsApp gebruik voor Futy! We hebben het nu ongeveer drie maanden geleden

Lees meer

Ook meer waarde halen uit je website?