WhatsApp Chatvenster

Conversies instellen in Google Analytics

 

Handleiding WhatsApp Chatvenster conversies instellen in Google Analytics via Google Tag Manager.

Voordat je Chatvenster conversies kan instellen moet je eerst jouw eigen Chatvenster ontwerpen:

Wanneer je een eigen Chatvenster hebt ontworpen, loop je de volgende stappen af om de Chatvenster conversies in te stellen in Google Analytics via Google Tag Manager:

1. Ga naar Google Tag Manager en Log in.
2. Zorg dat Google Analytics is gekoppeld met Google Tag Manager.

3. Ga naar ‘Variabelen’ en voeg 3 nieuwe variabelen toe, begin met Event Action (zie stap 4.) 

4. Noem de variabele bovenin ‘Event action’, stel het type in op ‘variabele voor gegevenslaag’. Zorg dat de naam van variabele voor gegevenslaag ‘eventAction’ wordt. Let op: deze naam moet letterlijk overgenomen worden (ook de hoofdletter in het midden). 

5. Doe hetzelfde voor de Event category. 

6. Doe ook hetzelfde voor het Event label

7. Ga naar ‘Triggers’ en maak een nieuwe trigger aan, genaamd ‘Futy events’. Stel het type trigger in op ‘Aangepaste gebeurtenis’ en de naam van de gebeurtenis ‘futyAction’. Let op: deze naam moet letterlijk overgenomen worden (ook de hoofdletter in het midden).   

8. Voeg een nieuwe Tag toe en noem deze ‘Google Analytics – Futy widget’. Stel het Tagtype in op de ‘Google Analytics – Universal Analytics’ tag en verander het trackingtype in ‘Gebeurtenis’. Koppel de categorie, actie en label aan de juiste variabele (zie punt 9 en 10). 

9. Klik op het plusje in de accu.  

10. Selecteer de juiste variabele bij de juiste parameter. Doe dit voor zowel de categorie, actie en label, zoals hierboven is ingesteld. 

11. Let op: zorg dat de trigger van de tag is ingesteld op ‘Futy events’.

12. Ga terug naar het overzicht en klik rechtsboven op de blauwe knop met ‘verzenden’ en vervolgens op ‘publiceren’ om je aanpassingen live te zetten. . 

13. Ga vervolgens naar Google Analytics. (Je kan eventueel de gebeurtenis even testen door links onder het kopje ‘Realtime’ naar ‘Gebeurtenissen’ te gaan. En dan kijken of er daar iets gebeurd als je met het WhatsApp Chatvenster gaat spelen op je website). 

14. Om de conversie te kunnen meten, is het nodig om een doel in te stellen: klik linksonder op het tandwieltje van ‘beheerder’ en ga vervolgens naar ‘Doelen’ en maak een nieuw doel aan. Stel de Doelconfiguratie in op ‘aangepast’. Geef het doel een naam, en selecteer dat het om een ‘Gebeurtenis’ gaat en klik op ‘Doorgaan’. 

15. Stel voor het juiste doel de juiste waardes in en druk op opslaan (zie stap 15 voor de verschillende doelen die ingesteld kunnen worden). 

16. Hier een overzicht welke gebeurtenissen er gebruikt kunnen worden:


Widget geopend:
'event': 'futyAction',
'eventCategory': 'Futy',
'eventAction': 'Widget opened',
'eventLabel': 'Futy Widget opened'

Widget gesloten:
‘event’: ‘futyAction’,
‘eventCategory’: ‘Futy’,
‘eventAction’: ‘Widget closed’,
‘eventLabel’: ‘Futy Widget closed’

Widget geopend door trigger:
‘event’: ‘futyAction’,
‘eventCategory’: ‘Futy’,
‘eventAction’: ‘Widget opened by trigger’,
‘eventLabel’: ‘Futy Widget opened by trigger’

WhatsApp bericht verstuurd:
‘event’: ‘futyAction’,
‘eventCategory’: ‘Futy’,
‘eventAction’: ‘WhatsApp send button clicked’,
‘eventLabel’: ‘WhatsApp send button clicked in Futy Widget’

E-mail bericht verstuurd:
‘event’: ‘futyAction’,
‘eventCategory’: ‘Futy’,
‘eventAction’: ‘Email send button clicked’,
‘eventLabel’: ‘Email send button clicked in Futy Widget’


16. Met het instellen van deze doelen kan je precies zien hoeveel bezoekers het WhatsApp Chatvenster gebruiken, en kan je bijvoorbeeld al je campagnes doormeten.

Hierdoor kan je nóg duidelijker de waarde van het Futy WhatsApp Chatvenster voor jouw website in kaart brengen! 

WhatsApp Business

Gebruik de gratis WhatsApp Business app om jouw klanten en website bezoekers optimaal te woord te staan.

Een tweede WhatsApp app op je telefoon. Zowel met een vast telefoonnummer, als met een mobiel nummer te gebruiken. Via WhatsApp Business kunnen er zelfs producten besteld worden! Bekijk de video.

Geen betaalgegevens nodig

Professioneler aanpakken?

Futy Leadbot

Met de Futy Leadbots begeleid je bezoekers interactief bij hun zoekvraag en het uitvoeren van de juiste actie. Wat heb je het liefste dat een bezoeker doet op jouw website? Toon deze knop(pen) altijd zichtbaar in beeld!

Blogartikelen:

Vast telefoon nummer WhatsApp

Koppel de WhatsApp for Business app aan je vaste telefoonnummer. Hierdoor kunnen websitebezoekers via het WhatsApp Chatvenster contact opnemen met je zakelijke telefoonnummer.

Lees meer
Verschil Branding WhatsApp Chatvenster

Hoe professioneel wil jij het aanpakken? Bekijk het verschil in de branding van de drie verschillende pakketten van het Futy WhatsApp Chatvenster. Stel jouw chatvenster samen naar eigen wens:

Lees meer
De juiste Call to Action op je Website

Wat is een Call to Action? Een Call to Action of CTA button is een knop op je website die jouw bezoeker aan moet zetten tot actie. Hierbij kan je denken aan een contactknop of een bestelknop.

Lees meer
WhatsApp Zakelijk gebruiken

Hoe gebruiken wij WhatsApp zakelijk voor Futy? Ik ben razend enthousiast over de ontwikkelingen omtrent het zakelijke WhatsApp gebruik voor Futy! We hebben het nu ongeveer drie maanden geleden

Lees meer

Ook meer waarde halen uit je website?